כשאדם הולך לעולמו, הנכסים שצבר במהלך חייו מחולקים בהתאם לצוואה שכתב. כשאין צוואה, חוק הירושה הוא זה שקובע את אופן חלוקת הרכוש, על-פי כללים שבבסיסם הקרבה המשפחתית. יחד עם זאת יש מצבים שבהם היורשים – בין אם על סמך צוואה ובין אם על סמך חוק הירושה – מעדיפים לחלק את הירושה באופן שונה. במקרה כזה יש לחתום על הסכם בין יורשים.
מצב אחד שבו זוהי אופציה מומלצת הוא כשרוצים להימנע מתשלום מס על זכויות במקרקעין. מצב נוסף הוא כשהחלוקה הקיימת לא מאוזנת ועלולה להוביל לקרע במשפחה. כמו כן עשוי להיחתם הסכם בין היורשים על-מנת לפשט את ניצול הנכסים השונים שמרכיבים את העיזבון. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורך דין מנוסה, ולעשות זאת בהקדם. צוואות וירושות הוא תחום המומחיות העיקרי של עו"ד אוהד שוהם, שכבר צבר ניסיון נרחב גם בעריכת הסכמים בין יורשים.
הדגשים החשובים בכל הסכם בין יורשים
* חלוקת כל העיזבון או חלקו – הסכמים בין יורשים יכולים להתייחס לכל העיזבון במלואו, או רק לחלקים ממנו.
* ההסכם מתייחס אך ורק לעיזבון – לא ניתן לכלול בהסכם בין היורשים התחייבות לתשלום סכומי כסף שאינם חלק מהעיזבון (למשל תמורת ויתור על זכויות בדירה, ניתן לוותר על כספים שנמצאים בחשבון הבנק של המנוח אבל לא להעביר סכומי כסף שנמצאים בחשבונות הבנק של היורשים).
* הסתלקות מהירושה – סוג ספציפי של הסכמים בין יורשים הוא כשאחד היורשים מצהיר על הסתלקותו מהירושה. ניתן להסתלק מהירושה באופן שבו החלק של אותו אדם מתחלק בין שאר היורשים, או להעביר את החלק ליורש אחד ספציפית.
הסכם מדויק שמספק מענה לצרכים
השירות שמספק עו"ד אוהד שוהם במטרה לגבש הסכם בין יורשים כולל ייעוץ מקיף, כולל בהיבט החשוב של מיסוי, סיוע בניהול המשא ומתן על-מנת להגיע להסכמות מיטביות בין היורשים, כולם או חלקם, וכמובן עריכת ההסכם עצמו תוך הקפדה על ניסוחים מדויקים. השירות נשען על יכולות מקצועיות גבוהות וניתן בזמינות גבוהה, שכן ניתן לחתום על הסכם כזה רק כל עוד לא ניתן צו ירושה או צו קיום צוואה.