לייעוץ מהיר
מלא את הפרטים הבאים
התנגדות לצוואה הינה לא אחרת מאשר הליך משפטי, אשר מתיימר להביא לפסילת הצוואה או חלק מהוראותיה. התנגדות לקיום צוואה תוגש לרשם לענייני ירושה שבו נפתחה הבקשה לצו קיום צוואה. הרשם לענייני ירושה אינו מוסמך לדון בהתנגדויות לקיום צוואה ולכן התנגדות אשר תוגש אליו תועבר יחד עם הבקשה לצו קיום צוואה לבית המשפט המוסמך לשם דיון והכרעה בהתנגדות.
כעיקרון אין תוקף לצוואה אשר נעשתה על ידי קטין (מי שטרם מלאו לו 18), על ידי מי שהוכרז כפסול דין (בין אם עקב מחלת נפש או עקב ליקוי שכלי) אשר אינו יכול לדאוג לענייניו וכן על ידי מי שבשעת עשיית הצוואה לא ידע להבחין בטיבה של הצוואה.
ניתן לעתור לפסילת תוקף צוואה בעילות משפטיות שונות, לרבות בטענה שהמצווה לא ידע להבחין בטיבה של הצוואה, בטענה של השפעה בלתי הוגנת של הזוכה על המצווה, בטענה של הפעלת לחץ או איום או תרמית על המצווה, בטענה של טעות יסודית בשיקוליו של המצווה עת ערך את צוואתו, בטענה שביצוע הצוואה הינו בלתי חוקי או בלתי מוסרי או בלתי אפשרי ועוד. אם יעמוד המתנגד בנטל המוטל עליו להוכחת טענותיו, אז ייתכן והדבר יביא לפסילת תוקף הצוואה או חלק מהוראותיה. בפרק זה נעסוק בעילות העיקריות העשויות להביא לפסילת תוקפה המשפטי של צוואה.
לייעוץ ללא התחייבות מלא את הפרטים הבאים